Igazságtételt Magyarországnak!

Igazságtételt Magyarországnak!

A Demokratikus Koalíció kiemelten kezeli a korrupció és a törvénytelenségek elleni harcot. Az orbáni maffiaállamban mindent átsző a politikai intézményekkel szembeni bizalmat aláásó korrupció, és azok az oligarchák gazdagodnak legjobban, akik a leggátlástalanabb módon szolgálják ki a rendszert. Egy-egy haver egyéni érdeke mellett semmibe veszik a több millió rosszul élő nyugdíjas, éhező gyermek és szegény dolgozó érdekeit. A hatalom mindenféle következmény nélkül él vissza a közpénzekkel, és független intézmények hiányában a felelősségre vonás rendre elmarad. Az ügyészség és Polt Péter legfőbb ügyész Orbán Viktor zsebében van, így amíg fennáll az Orbán-rezsim, a bűnösök következmények nélkül garázdálkodhatnak és szívhatják tovább az ország vérét. A Fidesz országában az európai uniós forrásokból sem beruházások valósulnak meg, mert Orbán az EU-s pénzekkel a haverjai zsebét tömi, miközben fröcsögve agitál az unió ellen. Le kell bontani a maffiaállamot, és ennek érdekében megfelelő szabályokkal és intézményrendszerrel kell felügyelni a közpénzek elköltését, a visszaéléseket pedig büntetni kell. Példát kell mutatni, és Magyarország gyarapodása, a törvényesség, az igazságosság és a politikai intézményekkel szembeni bizalom helyreállítása érdekében fel kell számolni a korrupciót és az azt toleráló társadalmi kultúrát.

Igazságtétel, jóvátétel felelősségre vonás (szakpolitikai füzet)

1. Független bíróság elé állítjuk az orbáni maffiaállam vezetőit és kiszolgálóit.

2. Visszavesszük a maffiaállam vezetői és kiszolgálói által ellopott közvagyont. Felmondjuk az oligarchákkal kötött állami földbérleti szerződéseket.

3. A visszavett vagyonból Kárpótlási Alapot hozunk létre az orbáni maffiaállam károsultjainak kárpótlására, törvényben rehabilitáljuk a meghurcoltakat.

 

4. Különleges ügyészi hivatalt állítunk fel a közhatalommal való visszaélések feltárására. Csatlakozunk az Európai Ügyészséghez.

5. Helyreállítjuk a bíróságok függetlenségét.